Wonen bij MAROPE.

Zelfstandig wonen is niet iets wat ineens lukt.

Dat is iets wat je wel wilt, maar wat niet altijd even makkelijk en leuk is. Wij begeleiden je naar (zo) zelfstandig (mogelijk) wonen. Dit doen we  door onder begeleiding, samen dingen te doen (koken, wassen, geld omgaan). Zo gaan we van meer begeleiding naar zo min mogelijk begeleiding met als doel je zo zelfstandig mogelijk te krijgen.  

Je hebt een eigen kamer waar je slaapt en waar je eigen meubels staan. Er is een gemeenschappelijke keuken en eetkamer.

Een keer in de week is er een vergadering met iedereen waarin afspraken worden gemaakt over de boodschappen doen, koken, eten en het schoonmaken van de ruimtes.

Daarnaast is het voor jezelf, maar ook voor je ouders, begeleiders of voogd prettig om te weten dat er altijd (24 uur per dag, 7 dagen in de week) iemand aanwezig is die bereikbaar is, een oogje in het zeil houdt en je kan helpen.

Overdag werk je bij MAROPE zelf. Het is de bedoeling dat je overdag zinvol bezig bent. Aan het eind van de dag kom je thuis. Dan zal je afhankelijk van de taakverdeling nog moeten koken, douchen of kleding wassen. Een programma wordt met je gemaakt en er wordt goed gekeken wat je aan kan.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en tijd om niets te doen.

Er zijn nog kamers vrij! Meld je aan en kom eens kijken.