Wonen bij MAROPE.

Zelfstandig wonen is niet iets wat ineens lukt.

Dat is iets wat je wel wilt, maar wat niet altijd even makkelijk en leuk is. Wij begeleiden je naar (zo) zelfstandig (mogelijk) wonen. Dit doen we  door eerst onder begeleiding en samen dingen te doen (koken, wassen, geld omgaan). Als we zien dat je het kan, wordt de begeleiding steeds minder.   

Je hebt een eigen kamer waar je slaapt en waar je eigen spulletje staan. Er is een gemeenschappelijke keuken en eetkamer.

Een keer in de week is er een vergadering met iedereen om afspraken te maken over het wel of niet samen boodschappen doen, koken, eten en over het schoonmaken van de ruimtes.

Daarnaast is het voor jezelf, maar ook voor je ouders, begeleiders of voogd prettig om te weten dat er altijd (24 uur per dag, 7 dagen in de week) iemand aanwezig is die bereikbaar is, een oogje in het zeil houdt en je kan helpen.

Overdag werk je bij MAROPE zelf, ga je naar je werk of naar school; ben je in ieder geval bezig. Aan het eind van de dag kom je thuis. Dan zal je afhankelijk van de taakverdeling nog moeten koken, douchen of kleding wassen. Een programma wordt met je gemaakt en er wordt goed gekeken wat je aan kan.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en tijd om niets te doen.

Er zijn nog 2 kamers vrij! Meld je aan en kom eens kijken.