Wat kan je doen:                    

  • Dagbesteding:                        5 dagen per week. Vanaf 16 jaar en ouder. 
  • Weekend/logeeropvang:  twee weekenden per maand. Vanaf 11 – 18 jaar. 
  • Vakantie opvang:                 Tijdens schoolvakanties is slapen mogelijk.
  • WONEN:                                  Begeleid wonen, 24 uurs opvang, crisisopvang, tijdelijk verblijf. Vanaf 16 jaar. 
  • Vakantieweek:                      5 dagen in de zomervakantie. Vanaf 11-18 jaar.  

Uitgangspunt is dat de deelnemers de verantwoordelijkheid hebben over de uitvoering van de taken, met behulp van een individueel opgesteld plan, waarbij rekening gehouden wordt met niveau, tempo en persoonlijke leerdoelen. Alle werkzaamheden en activiteiten op en rondom “MAROPE” worden door de jongeren en (jong)volwassenen in meer of mindere mate zelfstandig uitgevoerd.

Tijdens de dagbesteding worden er verschillende werkzaamheden in kleine groepen gedaan onder begeleiding van een ervaren hovenier en bosbouwer/landschapsbeheerder.

Werkzaamheden:       

Hovenierswerkzaamheden: Binnen de gracht zorgen dat het gras er mooi bij ligt, de paden netjes zijn, de perken schoon van onkruid zijn en snoeien.         Daarnaast voeren we bij particulieren tuinklussen uit.  

Bosbouw: in de bossen van het Landgoed leer hoe je bomen moet omzagen, hout op sortiment zaagt, afvoeren van stammen, hout kloven, drogen en verkopen het brandhout. Ook maken we er tuinmeubels van.

Boeren: werken met Brandrode Runderen. Een oud Hollands rund waar we mee fokken. De kudde staat het hele jaar in de wei waar ze biologisch gras van het landgoed krijgen. Dat levert prachtig mooi biologisch vlees op geheel volgens de eisen van het Slow Food Presidium. Weet wat je eet! Het is te koop. 

Houtbewerking: maken van robuuste tuinmeubels, landhekken, kleine houten voorwerpen, konijnenhok e.d.

Landschapsonderhoud: maaien met trekker of bosmaaier, wilgen knotten, onderhoud van 20 km wandel- fietspaden.

Moestuin: van zaaien tot oogsten, verkopen en verwerken van eigen producten.

Winkel:     van Sinckel in Vorden. Verkopen van SLOW FOOD producten, ons vlees en producten van kleine andere zelfstandige ondernemers.  

Bij MAROPE zelf kan vlees gekocht worden op woensdagmiddag en op de boerderij de Vosheuvel in Vorden kan op zaterdag tussen 10-13 uur vlees en beperkt andere kleine producten worden gekocht.

Wonen:   4 jongens wonen in het voorhuis van de boerderij waar in de weekenden en tijdens schoolvakanties ruimte is voor 1 of 2 extra personen. Daarnaast woont 1 jongen in een zelfstandige wooneenheid (eigen keuken, douche,woonslaapkamer en ingang) Er is 24 uurs begeleiding aanwezig, maar het is de bedoeling dat de bewoners overdag naar werk of dagbesteding is/gaat.  

MAROPE is in het bezit van het Kwaliteitskeurmerk Landbouw & Zorg.

Zelfstandige raamovereenkomsten met de 8 verschillende gemeenten in de Achterhoek en rondom Apeldoorn,  Zutphen en Lochem getekend. 
Tevens werken we nauw samen met Pactum,  Jeugdhulpverleningsorganisatie en andere zorg organisaties. Zijn we aangelsoten bij de Coöperatie Boer&Zorg en kunnen daarmee ook WLZ-ZIN leveren.