Algemene informatie

Hoe we zijn begonnen

In April 2018 is gestart aan de Vosheuvelweg met Wonen. In de boerderij wonen vijf jong volwassenen en in de aanleunwoning één volwassene. De zorgboer woont in de verbouwde deel; de plek waar de koeien stonden. De zorgboer doet alle slaapdiensten en begeleid de mensen in de ochtend bij het opstaan. Vanaf één uur ’s middags is er begeleiding op de groep; sommige dagdelen twee of drie begeleiders per dag. Het team bestaat uit zeven begeleiders, met verschillende achtergronden, leeftijden en deskundigheid. De bewoners krijgen individuele begeleiding en worden begeleid naar het zo zelfstandig functioneren in de maatschappij aan de hand van een hulpverleningsplan en doelen.

MAROPE is aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg, de Coöperatie Boer & Zorg, Vereniging Zorgboeren Oost Gelderland en kan iedereen vanuit de WMO, WLZ, PGB ontvangen en heeft samenwerkingsverbanden met andere grotere organisaties. Het kwaliteitskeurmerk: “Kwaliteit laat je zien” is in ons bezit.

Marope

MAROPE biedt Dagbesteding en Begeleid Wonen. Stage plekken voor het onderwijs (BOL,BBL), werkgelegenheid voor mensen in de omgeving, mogelijkheid voor reïntegratie en terugkomen in het arbeidsproces. Er wordt gekeken naar wat je kan én wilt kunnen en wij proberen je daar een stap in de goede richting in te laten maken.

Op de dagbesteding wordt in kleine groepjes onder deskundige begeleiding het arbeidsproces nagebootst. De vier professionele begeleiders (stagiaires niet meegerekend) laten elke deelnemer, elke dag succeservaring opdoen, vakinhoudelijk leren en met een goed gevoel naar huis. Deze gegevens zijn ook hele belangrijke ingrediënten voor een prettige en veilige werksfeer. Er wordt gewerkt in en rondom de tuinen van het Landhuis, op locatie bij particulieren in de buurt en in 180 hectare bos, landschapsonderhoud, singels, houtwallen en 20 km wandel/fietspad. Ook komen we bij u thuis voor hovenierswerkzaamheden, halen we bomen en struiken weg en kunnen we met bosmaaiers wat grover werk verrichten.

Zorg aanbod

Ons doel is iedere jongere en (jong)volwassene zijn of haar eigen mogelijkheden en beperkingen leren te ontdekken en te bouwen aan een positief toekomstbeeld. Dit willen we bereiken door met elkaar de handen uit de mouwen te steken en ervaringen te delen.

Dagbesteding

Elke dag in groepjes aan het werk onder deskundige begeleiding en zo zelfstandig en veilig mogelijk. De ene groep is binnen de gracht bezig met de moestuin, de borders, de grachtkanten, hout…

Wonen bij MAROPE

Bij MAROPE begeleiden we je naar (zo) zelfstandig (mogelijk) wonen. Dit doen we door eerst samen dingen te doen (bijv. koken, wassen, geld omgaan). Zo gaan we van meer begeleiding naar zo min…

Hoe zit een dag eruit

Buiten werken, samenwerken en toch individueel bezig zijn op ieders niveau of interessegebied. Ook is het (soms) mogelijk om iets anders te doen met een begeleider; los van ”de groep”…