Geschiedenis:

In 2006 heeft Jeroen Hoppen zijn wens om te wonen en te werken op een terrein op papier gezet en is op zoek gegaan naar een geschikte locatie om die wens vorm te geven. Na wat omzwervingen is hij in 2008 terecht gekomen op Landgoed Zelle en de intentie tussen de rentmeester GJ Liet en de aandeelhouders van Landgoed Zelle BV uitgesproken om de samenwerking te onderzoeken.

Landgoed Zelle is 350 ha groot en eigendom van de familie van Dorth tot Medler. Centraal op het Landgoed ligt ‘Huis ’t Zelle’ dat is omgeven door een vierkante gracht, indrukwekkende zichtassen en lanen. Het Achterhoeks Coulissenlandschap is binnen het landgoed goed behouden gebleven.

In 2009 is MAROPE gestart met 1 deelnemer, 1 bosmaaier, 1 kettingzaag, 1 dag in de week open en kleine werkzaamheden. In 2015 zijn er gemiddeld 7-8 deelnemers per dag, meerdere kettingzagen en meerdere bosmaaiers; 5 en soms 6 dagen per week open en bestaat het werken uit Bosbouw (180 ha), Brandrode Runderen, Hoveniersvak, Landschapsbeheer, Timmerman, Moestuin, Theeterras en Winkel.

Specifiek aan MAROPE is dat jongeren en (jong) volwassenen uit verschillende instellingen én met verschillende achtergronden terecht kunnen om te wonen en te werken aan persoonlijke en maatschappelijke doelen.

Essentieel is dat de jongeren en (jong)volwassenen leren door succeservaringen op te doen en aan het eind van de dag met een goed gevoel naar huis gaan.

Sinds april 2018 wordt begeleid wonen aangeboden.

Biologisch vlees van ons eigen Brandrode Rund.