Wonen bij MAROPE

Zelfstandig wonen is niet iets wat ineens lukt.

Dat is niet iets wat je zomaar in één keer doet. Dat moet je leren.

Bij MAROPE begeleiden we je naar (zo) zelfstandig (mogelijk) wonen. Dit doen we door eerst samen dingen te doen (bijv. koken, wassen, geld omgaan). Zo gaan we van meer begeleiding naar zo min mogelijk begeleiding met als doel je zo zelfstandig mogelijk te krijgen.  

Je hebt een eigen kamer waar je slaapt en waar je eigen meubels staan. Er is een gemeenschappelijke keuken, badkamer en eetkamer.

Een aantal keer in de week is er overleg met je waarin afspraken worden gemaakt over de boodschappen doen, koken, eten en het schoonmaken van de ruimtes.

Daarnaast is het voor jezelf, maar ook voor je ouders, begeleiders of voogd prettig om te weten dat er altijd (24 uur per dag, 7 dagen in de week) iemand aanwezig is die bereikbaar is, een oogje in het zeil houdt en je kan helpen.

Overdag werk je bij MAROPE zelf. Het is de bedoeling dat je overdag zinvol bezig bent. Aan het eind van de dag kom je thuis. Dan zal je afhankelijk van de taakverdeling nog moeten koken, douchen of kleding wassen. Een programma wordt met je gemaakt en er wordt goed gekeken wat je aan kan.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en tijd om niets te doen.

Voor vragen kunt je contact opnemen met Jeroen Hoppen 06-40278094

Intake procedure:

Er is telefonisch contact waarin een aantal vragen duidelijkheid moeten geven of dingen passen. Soms is een kennismakingsgesprek handig voordat er een dossier wordt gemaild. Ahv de kennismaking en het dossier wordt gekeken of het van alle kanten past. Als er ruimte is voor een logeerweek is dat een belangrijke voorwaarde om op die manier de hele week mee te maken. Daarna wordt er besloten.

Uitgangspunt is dat de deelnemers de verantwoordelijkheid hebben over de uitvoering van de taken, met behulp van een individueel opgesteld plan, waarbij rekening gehouden wordt met niveau, tempo en persoonlijke leerdoelen. 

Je hebt een eigen kamer waar je slaapt en waar je eigen meubels staan. Er is een gemeenschappelijke keuken, badkamer en eetkamer.