Werkzaamheden

 

 

Werkzaamheden bij MAROPE op Landgoed Zelle.

Landgoed Zelle is 355 ha groot en biedt daardoor een diversiteit aan werkzaamheden. Het hele jaar door vinden er werkzaamheden plaats waardoor het landgoed mooier gemaakt wordt en het er goed onderhouden bij ligt. Daar zorgen de jongens van MAROPE voor op verschillende gebieden:

Hovenierswerkzaamheden: binnen de gracht ervoor zorgen het gras er mooi bij ligt, de paden netjes zijn, de perken schoon van onkruid, de kweeperen en andere fruitbomen gesnoeid worden, hagen netjes geschoren, perkjes schoffelen en meer hovenierswerkzaamheden.

Bosbouw: in de bossen van het Landgoed leer je hoe je bomen moet omzagen, hout op sortiment zaagt, stammen afvoert, hout klooft en laat drogen en verkopen. Van mooie bomen laten we planken zagen om er tuinmeubels, landbouwhekken en andere mooie dingen van te maken en te verkopen.

Boeren: werken met Brandrode Runderen. Een oud Hollands dubbeldoel rund. De kudde staat het hele jaar in de wei waar ze biologisch gras van het landgoed krijgen. Dat levert prachtig mooi biologisch vlees op geheel volgens de eisen van het Slow Food Presidium. 

 

Moestuin:

 Zaaien, bijhouden, oogsten, verwerken en verkopen van eigen producten.

Houtbewerking:

maken van robuuste tuinmeubels, landhekken, kleine houten voorwerpen e.d.

Landschapsonderhoud:

Maaien met trekker of bosmaaier, wilgen knotten, onderhoud van 20 km wandel- fietspaden.

100% Organisch/Biologisch

Winkel: Zaterdagochtend: 10-13 uur Vosheuvelweg 6, 7251 NC, Vorden.