Het kan allemaal.

Elke dag in groepjes aan het werk. De ene groep in het bos of buiten de gracht. De andere groep met koeien, hout of binnen de gracht bezig. Of zelfstandig in de moestuin werken

Alle werkzaamheden en activiteiten op en rondom “MAROPE” worden door de jongeren en (jong)volwassenen in meer of mindere mate zelfstandig uitgevoerd.

De werkzaamheden worden gedaan onder begeleiding van een ervaren hovenier en bosbouwer/landschapsbeheerder.

Werkzaamheden:       

Hovenierswerkzaamheden: Binnen de gracht zorgen dat het gras er mooi bij ligt, de paden netjes zijn, de perken schoon van onkruid zijn en snoeien. 
Daarnaast voeren we bij particulieren tuinklussen uit.  

Bosbouw: in de bossen van het Landgoed leer hoe je bomen moet omzagen, hout op sortiment zaagt, afvoeren van stammen, hout kloven, drogen en verkopen het brandhout. Ook maken we er tuinmeubels van.

Boeren: werken met Brandrode Runderen. Een oud Hollands rund waar we mee fokken. De kudde staat het hele jaar in de wei waar ze biologisch gras van het landgoed krijgen. Dat levert prachtig mooi biologisch vlees op geheel volgens de eisen van het Slow Food Presidium. Weet wat je eet! Het is te koop. 

Houtbewerking: maken van robuuste tuinmeubels, landhekken, kleine houten voorwerpen, konijnenhok e.d.

Landschapsonderhoud: maaien met trekker of bosmaaier, wilgen knotten, onderhoud van 20 km wandel- fietspaden.

Moestuin: van zaaien tot oogsten, verkopen en verwerken van eigen producten.

MAROPE is in het bezit van het Kwaliteitskeurmerk Landbouw & Zorg.

Zelfstandige raamovereenkomsten met de 8 verschillende gemeenten in de Achterhoek en rondom Apeldoorn,  Zutphen en Lochem getekend. 
Tevens werken we nauw samen met Pactum,  Jeugdhulpverleningsorganisatie en andere zorg organisaties. Zijn we aangelsoten bij de Coöperatie Boer&Zorg en kunnen daarmee ook WLZ-ZIN leveren.